Silken tofu Clearspring

Veel mensen kennen het verschil nog niet tussen biologische en niet biologische tofu. Hieronder hebben we een lijst gemaakt van verschillende kernpunten om het verschil meer in detail uit te leggen :

Biologische Tofu versus niet biologische Tofu :
Biologische tofu moet volgens de wet met biologische, niet GMO soja bonen worden gemaakt die op een duurzame wijze worden geteeld zonder gebruik van kunstmeststoffen, herbiciden en pesticiden. Op het vlak van milieu is soja een zeer interessant gewas omdat het via de wortels stikstof in de bodem vastlegt, de meeste andere planten halen stikstof uit de bodem. Daarom wordt er in Azië vaak soja geplant aan de oevers van rijstvelden. Het is ook zeer geschikt voor low-input landbouw.
Omgekeerd is het merendeel van de niet-biologische soja genetisch gemodificeerd en/of geteeld met behulp van kunstmeststoffen, herbiciden en pesticiden. Vaak wordt het ook geteeld op met snij- en brandtechniek ontbost land, wat helemaal niet-duurzame praktijken zijn. Nu willen we wat meer uitleg geven over de ingrediënten die gebruikt worden om tofu te maken :
Nigari tofu vs. Niet-Nigari Tofu :
Tofu van de hoogste kwaliteit wordt gemaakt met het stremsel Nigari genaamd, een afgeleide van zeewater. Natuurlijke nigari is in essentie gedistilleerd water zonder zout. De basis van nigari is magnesiumchloride en het bezit ook meer dan 100 andere gunstige mineraalzouten in overvloed, zoals kaliumchloride en magnesiumsulfaat.
Goedkopere alternatieve coaguleermiddelen zonder de gunstige mineralen zijn :
GDL (Glucono-deltalactone) calciumsulfaat : Calciumchloride


Het productieproces voor biologische tofu laat de veelgebruikte technische hulpstoffen niet toe
Ontschuimers : Bleekmiddelen die soms worden gebruikt gebruikt om de kleur te verbeteren
Conserveringsmiddelen : Vaak toegevoegd aan het water waarin de tofu wordt verpakt
Clearspring is trots op hun tofu die enkel met drie ingrediënten wordt gemaakt : sojabonen, nigari en water – dat is alles, geen vulstoffen nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code