Peulvruchten

Kikkererwtenvlokken
Hummus : Breng 500ml water aan de kook en voeg hierbij 350gr kikkererwtenvlokken. Laat 10 minuten koken op zacht vuur. Haal van het vuur en meng 2 soeplepels tahin en 1.5 soeplepel witte miso. Breng op smaak met een puntje komijn. Smeer op toast of geroosterd brood, of als smaakmaker bij een couscousbereiding of een ratatouille.

Koraallinzen
Koraallinzen met tomaat Snij 2 uien en 4 grote tomaten fijn en laat ze stoven in een bodem olijfolie. Voeg water bij en laat koken. Voeg 1kopje linzen bij en laat koken op zacht vuur.Kruiden met groentenextract. Koraallinzen koken snel en geven een aangename en eiwitrijke puree.

Azukivlokken
Soep van Azukivlokken. Een prei en 2 wortelen snijden en ze 5 minuten in sesamolie stoven. Voeg 1 tot 1.2 liter water toe, 2 soeplepels azukivlokken Vajra, 1 soeplepel gerstvlokken en 1 soeplepel rijstvlokken met een lepel zeewier in vlokken. Men kan ook enkele blokjes tofu toevoegen. Laat stoven gedurende 10 minuten op zacht vuur. Op het eind van de kooktijd een beejte gember toevoegen, een koffielepel miso en fijngesneden peterselie.

Kikkererwtenvlokken
Hummus Breng 500 ml water aan de kook en voeg hierbij 350gr kikkererwtenvlokken. Laat koken gedurende 10 minuten op zacht vuur. Van het vuur nemen en mengen met 2 soeplepels tahin en 1.5soeplepel witte miso. Op smaak brengen met een beetje komijn. Als voorgerechtof smane met couscous of ratatouille.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code