Ontbijten

Glutenvrije Muesli
Samenstelling : geroosterde rijstvlokken, maisflakes, rozijnen, appel, geroosterde boekweit, hazelnoot, geroosterde sesam (20% gedroogde vruchten) Deze muesli wordt gemengd volgens een speciale procedure : zorgvuldige selectie van de geselecteerde basisproducten zonder gluten en testen hiervan in labo’s (max . gehalte minder dan 0.02%, zijnde de geldende norm)

Grove havervlokken
HAVERVLOKKENKOEKEN 100gr vlokken, 50gr rijstmeel, rozijnen, noten, amandelen, citroenschil, water, 50ml zonnebloemolie. Goed mengen om een deeg te bekomen. Maak kleine bolletjes die je vervolgens platdrukt. Bakken op 180°

Boekweitvlokken
Boekweitvlokkencake
Klop 100gr boter op met 25gr rietsuiker. Voeg hierbij 2 soeplepels honing en 225gr havervlokken en een mespuntje honing. Doe de deel in een ingevette en bebloemde vorm en bak gedurende 40 minuten op 170°

Speltvlokken
Breng 500ml water aan de kook en giet hierbij 100gr speltvlokken. Laat 15 minuten doorkoken op zacht vuur. Van het vuur nemen en 4 gedroogde vijgen en 12 gewelde hazelnoten toevoegen. Mixen en als ochtendpap of dessert gebruiken.

Speltvlokkenburgers Snij 1 prei, 1 wortel, 1 courgette zeer fijn, hak 1 teentje look en 1 tuiltje tuinkers.Meng dit alles en voeg hierbij 4 eieren en 100gr speltvlokken. Zouten. Schep porties van dit mengsel in een hete ingeoliede pan en laat goed aankleuren aan de 2 kanten.

Instant Boekweitvlokken
Ochtendpap ; energievolle snelle bereiding. Verwarm een beetje rijstmelk of sojamelk en giet dit in een ontbijtkom. Regen hierdoor de vlokken terwijl je met een vorm roert tot je de gewenste dikte bekomt. Zoeten met een beetje rijststroop en gewelde en uitgelekte gedroogde vruchten.

5 granenvlokken geroosterd
De geroosterde 5-granenvlokken zijn een Vajra specialiteit. Met de grootste zorg geselecteerde biologische granen worden langzaam gekookt boven stoom en vervolgens geroosterd. Deze dubbele kookmethode maakt onze vlokken knapperiger, beter verteerbaar en smakelijker

5 Granenvlokken
In een beetje olijfolie 2 wortelen, 1 knolselder, 1 venkel en 1 ui in kleine stukjes laten aanstoven. 2 dl sojamelk laten verwarmen en hierbij 300gr 5-granenvlokken met 2 opgeklopte eieren, peterselie, gehakte kervel, zeezout en peper voegen en dit mengsel een paar uren in de koeling zetten. In een pan bakken in burgervorm en opdienen met een tomatencoulis of met citroensap.

Sojavlokken geroosterd
De sojavlokken worden eerst gestoomd vooraleer te worden geroosterd ; zo worden ze beter verteerbaar. Ze dienen 5 à 10 minuten gekookt te worden in 2x de hoeveelheid water. Daar soja het rijkst is aan eiwitten, worden de sojavlokken bij voorkeur gebruikt als basis voor soepen, in combinatie met granen, als patés of in gebak.

Roggevlokken
Roggevlokken lijken op tarwevlokken wat betreft hun voedingswaarde ; rijk aan mineralen, meer bepaald ijjzer en aan vitamines B. De roggevlokken kunnen worden gebruikt als ontbijtgraan. Ze worden gemengd met havervlokken in Mueslis en met andere granen voor een voedzaam ontbijt.

Tarwevlokken
KAASKOEKJES Meng 250gr boter, een beetje Tabasco en 500gr tarwemeel 60%. Voeg hierbij 500gr geraspte cheddarkaas en 500gr tarwevlokken. Doe op een goed ingeboterde ovenschaal kleine bolletjes van dit mengsel en druk plat met een natte vork. Bak 20 tot 25 minuten in het bovenste gedeelte van een hete oven.

Gierstvlokken
GNOCCHIS Stoom 100gr spinazie, giet af en hak fijn. Kook 200gr gierstvlokken in ½ liter licht gezouten water gedurende 20’. In een saladekom mengen met 4 soeplepels gierstvlokken, 2 eieren en 4 fijngesneden sjalotten. Vorm de gnocchis met de hand. Stoom deze gedurende 15-20’. Dien op met een tomaten-bieslookcoulis.

Muesli Kleine Spelt/Chocolade
Samenstelling : Vlokken van geroosterde kleine spelt, geroosterde rijstvlokken, gepofte rijst, chocolade (8%), appel, amandel, peer, geroosterde sesam, zeezout (20% vruchten en chocolade.) Kleine spelt is het oudste graan dat zijn originele vorm heeft behouden, met behoud ook van zijn volle rijkdom en authentieke smaak. Deze muesli is smaakvol en evenwichtig door zijn samenstelling van volle granen (langzame suikers) en zijn chocolade en vruchten (snelle suikers)

Rijstecreme
Rijst is het best verteerbare graan en is van nature glutenvrij. Rijstcrème, voorgestoomd, wordt meestal gebruikt om soepen te binden en is uitermate geschikt voor kinderen.
Gedurende 3 à 5 minuten koken om een smeuïge massa te bekomen en 5 à 7 minuten voor kinderpapjes.

Muesli Kleine Spelt/Framboos
Samenstelling : geroosterde vlokken van kleine spelt, geroosterde rijstvlokken, gepofte rijst, appel, rozijnen, hazelnoten, frambozen (20% vruchten) .) Kleine spelt is het oudste graan dat zijn originele vorm heeft behouden, met behoud ook van zijn volle rijkdom en authentieke smaak Deze muesli is smaakvol en gebalanceerd door zijn samengaan van volle granen (langzame suikers) en vruchten (snelle suikers).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code