Rechercher

1101112131423456789
This is an example of a HTML caption with a link.

Chocolade dessert met Bruine Rijst Amasake


Ingrediënten

 

  • 100 gr bruine rijst amasake
  • 30 gr geschaafde amandelen
  • 1 soeplepel gemalen kokosnoot
  • 200 ml sojadrank, ongezoet
  • 1 ½ teelepel kuzu
  • 1 theelepel agar-agar
  • 2 soeplepels rietsuiker
  • 1 soeplepel koolzaadolie
  • 1 ½ soeplepel cacaopoeder
  • ½ theelepel vanille extract
  • 2 theelepels rum of andere likeur
 
 

Methode

 

  1. Doe de amasake, amandelen en kokosnoot in een blender. Voeg de sojadrank er beetje bij beetje toe tot er een gladde mengeling ontstaat.
  2. Giet het gladde mengsel in een kookpan en voeg de kuzu, de agar-agar en de suiker toe.
  3. Zodra het mengsel kookt, verlaag de temperatuur en roer tot de agar-agar opgelost is, eens opgelost zet het vuur uit en laat het mengsel afkoelen.
  4. Combineer de koolzaadolie en de cacaopoeder in een kom en voeg het gekoeld mengsel toe.
  5. Voeg een paar druppels vanille extract en de likeur toe naar smaak en giet in kommetjes om op te dienen.
  6. Versier met wat cacao poeder en laat het in de koelkast koud worden en stollen.
 
 
 
 
 
Dien op met wat gemengde noten of fruit als versiering.
 

 

 

https://cookpad.com/us/recipes/153918-chocolate-mousse-with-brown-rice-amazake

Pagination