Geroosterde sesamolie

Geroosterde sesamolie

De geroosterde sesamolie heeft een rijk hazelnoot-aroma en voegt een oriëntaalse toets toe aan uw maaltijden. Gebruik in marinades, vinaigrettes, sauzen, bouillon enz.

Het roosteren doet het sesamzaad echt tot zijn recht komen. In de mond komen de nuances snel naar voren, met toetsen van asperges en pindanoot. Deze olie zorgt dan ook voor meer smaak en langer volgehouden aroma’s.

Een olie die ook ontdekt ook door sterrenchefs omwille van zijn veelvuldigheid.

Deze olie doet het uitstekend bij rijstgerechten. Voeg simpelweg 2 koffielepels toe aan het kookwater, en enkele druppels voor het serveren voor meer subtiliteit; en dit vooral bij de wilde rijstsoorten, die dan nog meer tot hun recht komen.

Geroosterde sesamolie wordt best spaarzaam gebruikt.
Enkele druppels volstaan om een oosterse salade of gebraiseerde groenten (venkel, andijvie of selder) heerlijk te doen geuren; of een vinaigrette op basis van gember en sojasaus.
Sprenkel enkele druppels op een groentenbrochette voor ze te roosteren.
In desserten te gebruiken samen met een pure cacaobereiding.

De geroosterde sesamolie is een uitstekende bron van vitamine B1 voor man en vrouw. Eveneens een bron van Zink voor de vrouw en eveneens voor de man.

Rauwkostsalade op zijn Japans
-250gr à 300gr rauwe groenten naar keuze (rapen en wortelen, chinese kool of witte kool, wortelen, venkel en tomaten…)
-100gr sojascheuten (kant-en-klaar of op basis van 30gr groene sojabonen, 3dagen te kiemen gezet)
-2 soeplepels gesneden zeewieren
-1koffielepel Tamari
-2 cm geraspte gember en dit uitgeperst (facultatief, ook te vervangen door enkele druppels citroensap)
-2 koffielepels geroosterde sesamolie
-10gr zonnebloempitten geroosterd of hazelnoot/amandel geroosterd.

 

Koop dit produkt online en haal uw paketje op in uw dichtsbijzijnde winkel

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

*

code