Bio Quinoa

Quinoa van Bolivië
De teelt van Quinoa gaat terug op de tijd van de Incas die de rauwe klimaatomstandigheden op de hoge plateaus van de Andes wisten te benutten. Quinoa werd door hen geroemd als “moeder der granen”, want het  bracht hen vitaliteit en kracht. Quinoa is rijk aan mineralen: magnesium, calcium en ijzer. Quinoa bevat geen gluten en is zeer verteerbaar.

Article code : QU4

Quinoa kan op zichzelf de meeste granen en rijst vervangen. Uitstekende bron van magnesium, ijzer en potassium. Quinoa bevat meer eiwitten dan de meeste granen, eiwitten die gemakkelijk opneembaar zijn en niet hoeven gecombineerd te worden met bonen omdat quinoa zelf alle nodige essentiële aminozuren bevat. Het “moedergraan” van de Incas.

Gemiddelde Voedingswaarde per 100g
Energie 345 Kcal
Eiwiitte, 14.2g
Kollhydraten 53.1g
Vet 9.7g

Meer informatie over dit product

Een verkooppunt vinden Klik hier

Bio Quinoa

Quinoa: de incas noemden dit “chisiya mama” , wat zoveel betekent als « moeder van alle granen”.
Heel lekker als pilaf-bereiding (1 volume quinoa voor 2 delen water).
Gemiddeld bevat quinoa 16 à 18 % eiwitten. Het is één van de beste plantaardige eiwitbronnen (glutenvrij)
Quinoa kan andere granen vervangen in praktisch ieder gerecht.

Recepten:
QUINOATABOULE van witte, rode of gemengde quinoa(200gr). Stoof in een pan 2 fijngesneden wortelen en 1 paprika in reepjes gesneden. Snij 1 ui in kleine stukjse en voeg hierbij. Meng de afgekoelde quinoa en de groenten, voeg een vinaigrette bij en bestrooi met bieslook. Koud te eten

Vind een verkooppunt in je regio

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

*

code